Eli Lauwers

tot
tot nu
mandagen

Analytics Architect

Eli heeft een master in Statistical Data Analysis (afstudeerrichting Computational Statistics) en een master bedrijfs-psychologie, beide behaald aan de Universiteit van Gent. In zijn rol als analytics architect bij element61, combineert hij tegelijkertijd een passie voor technologie en een passie voor business door samen te werken in multidisciplinaire teams. 

Sinds zijn start bij element61 is Eli op zoek naar projecten - zowel intern als extern - waar hij data-engineering kan combineren met meer abstracte software development. Hij houdt van de zoektocht naar slimme oplossingen om de product-performance te verbeteren. Eli is een grote fan van het creëren van business waarde door samenwerking, en streeft er altijd naar om business stakeholders te betrekken bij het technische werk. In zijn eigen woorden: 'De coolste projecten zijn die waarbij stakeholders actief betrokken zijn bij het designproces, omdat die projecten meestal optimale resultaten opleveren'. 

Eli heeft ervaring met tools en frameworks zoals Python, SQL, Databricks, Azure, R, Power automate en Power BI. 

Buiten de werkuren geniet Eli vooral van kunst en cultuur. Hij is een fervent muziekliefhebber (het zwaardere werk) en kunstliefhebber. Op elk moment kan hij worden overgehaald om te discussiëren over Belgische kunstmusea, muziekzalen, cinema of lekker eten.   

Eli vervoegde element61 in oktober 2023.